• Door naar de hoofd inhoud

Joeri Billast - Social Media Strateeg

Krijg Klanten op Social Media

  • Het geheim
  • Over mezelf
  • Mijn blog
  • Mijn boek
  • Mijn podcast
  • efficado
  • Contacteer me
  • Go to English site
Wat ik leerde uit mijn gesprek met Melanie Perkins, CEO van Canva

Wat ik leerde uit mijn gesprek met Melanie Perkins, CEO van Canva

6 januari 2020 By Joeri

Tijdens de Web Summit in Portugal kreeg ik de kans om Melanie Perkins, de CEO van Canva, te ontmoeten en te interviewen. Haar kijk op marketing en haar bedrijf waren erg interessant. Hieronder krijg je een idee van waar we het over hadden en het advies dat ze me gaf.

Voor degenen onder jullie die niet weten wat Canva is; het is een online computerprogramma waarmee je jouw eigen grafische ontwerpen kan maken. Het is de perfecte tool om je te helpen bij het maken van een professioneel ogende presentatie, sociale media posts, verschillende marketingmaterialen en nog veel meer.

Op dit moment staat Canva vooral bekend om de professionele presentaties die je in het programma kan maken. Het zal jouw presentatie visueler, inhoudrijker, en aantrekkelijker maken, alsook in de 21ste eeuw brengen.

Er werden in totaal al 1,9 miljoen ontwerpen gemaakt in Canva. Het programma biedt ook de mogelijkheid om Giphys, YouTube-video’s, tweets en dergelijke toe te voegen aan uw presentatie. Canva wordt ook vaak gebruikt voor grafische afbeeldingen op sociale media. Volgens Melanie worden social media netwerk ontwerpen op Canva populairder, vooral Instagram verhalen. 

Op de vraag: “wat zijn de belangrijkste kenmerken van goede content?”, Zei Melanie: “De beste manier om jouw content te laten opvallen, is door een duidelijk contrast te maken tussen het lettertype, de woorden, titels en ondertitels. Het is niet alleen de hoge kwaliteit van een ontwerp dat belangrijk is, de inhoud die u wilt overbrengen moet duidelijk en to the point zijn, probeer niet te veel tekst te schrijven”. Bij het maken van een presentatie zijn de belangrijkste richtlijnen:

  • zet niet alles op 1 dia,
  • gebruik voldoende witruimte,
  • gebruik niet teveel tekst.
  • gebruik meer visuals,
  • en gebruik max. 10-20 woorden per dia.

Een van de meest opwindende dingen van Canva is dat iedereen een knap ontwerp kan maken. Canva wilde de mogelijkheid creëren om sjablonen van hoge kwaliteit te maken, zodat iedereen ze kan gebruiken. Op deze manier hoef je niet meer terug te gaan en alles in je ontwerp te veranderen als er iets klein moet worden veranderd. Je kan de reeds aangegeven sjablonen gebruiken om er vervolgens je eigen creatie te maken. 

Canva is al een groot succes, maar net als elk modern bedrijf proberen ze manieren te bedenken om te blijven verbeteren. Hun visie is om mensen in staat te stellen een idee te nemen en dat in een eindontwerp te veranderen zonder dat er veel verschil is tussen die twee. Er waren zoveel mensen die visitekaartjes en marketingmateriaal maakten, dat ze die lus wilden afmaken en mensen ook in staat wilden stellen hun materiaal af te drukken.

Canva realiseerde zich ook dat mensen vaak presentaties delen en deze niet alleen persoonlijk presenteren. Vandaag lanceren ze iets dat responsieve presentaties wordt genoemd. Dit stelt mensen in staat om presentaties perfect te bekijken op hun mobiel, op een groot scherm, of een ander scherm en het zal er nog steeds goed uitzien. Je kan zo ook de link van jouw presentatie delen op elk mediaplatform.

Met dit nieuwe project wil Canva echt dat mensen geweldige dingen kunnen ontwerpen en zo snel mogelijk hun eindpunt kunnen bereiken, zonder dat ze op teveel knoppen hoeven te drukken. De bonus hier komt bovenop alles, je moet hier niets voor installeren op jouw computer.

In 2016 had het computerprogramma 20 talen en vervolgens in 2017 lanceerden ze 100 talen. Canva merkte op dat er een digitale kloof is in de wereld. Het internet is slechts in een paar talen, wat betekent dat de mensen die die talen niet spreken geen toegang hebben tot het internet of de informatie of diensten. Met de lancering van 100 verschillende talen probeert Canva dat probleem op te lossen, in die mate dat ze vorig jaar een aantal echt moeilijke talen hebben aangepakt. Ze zijn gelanceerd in China en in rechts naar links leestalen, zoals Arabisch en Hebreeuws. Canva werkt eraan al deze talen ook naar de smartphone wereld te brengen.

Dit jaar hebben ze zich ook gericht op het verzekeren dat iedereen dezelfde valuta, facturering, lettertypen en sjablonen heeft. Canva wil echt dat mensen van over de hele wereld een soortgelijke ervaring hebben. Melanie is hier erg gepassioneerd over en vindt dat het een onderdeel is van Canva’s empowerment missie in de wereld van design. Dit is een groot deel van waar Canva voor staat, het oplossen van de digitale kloof is een onderdeel van hun filosofie.

Canva is gevestigd in Australië en is een bedrijf van gemengde culturen en mensen. Op dit moment hebben ze 700 werknemers, waarvan 450 mensen in Sydney Australië werken, ze hebben ook een kantoor in de Filippijnen, Beijing en in de VS.

Melanie is erin geslaagd een manier te vinden om ieders cultuur te omarmen. Zelfs met zoveel mensen is het haar gelukt om een gevoel van samenhorigheid binnen het bedrijf te behouden. Wanneer we haar vragen hoe ze dit doet, legt ze uit wat de bedrijfswaarden zijn.

Canva heeft 5 waarden:

  • Stel gekke grote doelen en laat ze gebeuren.
  • Streven naar uitmuntendheid.
  • Wees een kracht voor het goede
  • Geef anderen de kracht en wees een goed mens.
  • Maak complexe dingen eenvoudig.

Het is duidelijk hoe ‘complexe dingen eenvoudig maken’ wordt belichaamd door hun cultuur en hun product. Maar het is ook belichaamd in hoe ze in het hele bedrijf communiceren.

‘Stel gekke grote doelen en laat ze gebeuren’, dat toont hoe Canva zich als bedrijf heeft opgesteld, maar het is ook iets dat ze op een heel regelmatige basis doen. Canva stelt doelen om de 3 maanden en wanneer ze deze bereiken, houden ze een feest. Ze vieren het door iets geks te doen, zoals duiven vrijlaten, een klein heilig feest houden waar ze inkt naar elkaar gooiden, of een tortilla-festival waar ze Spaans leren. Canva doet dit zodat de focus ligt op het bereiken van de doelen als een team. Iets anders dat Canva doet om het team in leven te houden is dat ze altijd samen lunchen als team. Melanie zei: “Ik denk dat we een atypische nadruk hebben op samenwerking, omdat we zoveel samen moeten bereiken. Ik vind dat een heel belangrijk onderdeel van onze cultuur ”.

Als er één zin is waarmee Melanie graag zou worden geciteerd, zou het zijn: “Je kunt alleen zo groot worden als je dromen.” Melanie gelooft dat het heel belangrijk is om veel tijd te besteden aan dromen over de toekomst die je wilt creëren. Dit komt omdat alle filosofieën, visies en cultuur al in de vroege stadia van uw bedrijf worden gevormd en vertrouwd, dus het is echt belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van hoe de toekomst van jouw bedrijf eruit moet zien. Melanie gelooft ook dat je je geen zorgen hoeft te maken over het feit dat je dit “grote ding” probeert te creëren, je moet het stap voor stap doen. Dit geeft je meer vertrouwen om de volgende stap te zetten.

Categorie: Digitale Tools, Online Marketing, Social Media Tags: canva, canvalove

  • Het geheim
  • Over mezelf
  • Mijn blog
  • Mijn boek
  • Mijn podcast
  • efficado
  • Contacteer me
  • Go to English site

Copyright © 2022 · efficado bv
Wonewei 4, 3360 Bierbeek, Belgium
VAT: BE 0534.541.660
hello@efficado.com
+32 474 623826

Disclaimer
Privacy Policy
Algemene voorwaarden