Op zoek naar een goed alternatief voor Dropbox?

Afgelopen zomer was ik op zoek naar een veilig en betaalbaar alternatief voor Dropbox, Google Drive en iCloud. 

More...

Ik gebruikte deze 3 diensten en was er tevreden over, maar maakte me wel wat zorgen over de bescherming van mijn privacy en de beveiliging van mijn gegevens.

Na heel wat aanbieders vergeleken te hebben, kwam ik tot de conclusie dat sync.com voor mij het meest geschikt was. Dit is een cloudopslagdienst waarmee je eenvoudig belangrijke bestanden van overal ter wereld kunt opslaan, delen en openen. Vaak wordt hun oplossing een van de beste alternatieven voor Dropbox genoemd.

Hierbij som ik even de belangrijkste punten op:

  • 100% Private Cloud - Beveiliging en privacy is gegarandeerd met end-to-end encryptie (bestandsversleuteling)
  • Automatische back-up en synchronisatie - Met eenvoudige planningsfuncties kun je een back-up maken van al je bestanden, alsook deze bestanden op al je apparaten synchroniseren.
  • Overal toegang tot bestanden - Ze hebben indrukwekkende desktop- en mobiele apps waarmee je van overal ter wereld je bestanden kan openen.
  • Eenvoudig bestanden delen - Je kan eenvoudig bestanden met anderen delen of verzenden, zelfs als ze geen Sync.com-account hebben. Je kunt daarbij wachtwoordbeveiliging en vervaldatums instellen.
  • Samenwerking in team - Het is een geweldige oplossing om op afstand samen te werken aan bestanden. De gebruikersrechten en toegangscontrole zijn eenvoudig te configureren.
Sync.com - private cloud

Sync.com is ontwikkeld met de bescherming van onze privacy als uitgangspunt.

Vele mensen zijn nog steeds sceptisch over cloudopslag omdat ze niet willen dat een externe partij toegang heeft tot hun gegevens. Daar heeft Sync.com het antwoord op door een hoge mate van privacy te garanderen met een zogenaamde zero knowledge policy,. Dit betekent concreet dat het bedrijf niet weet welke gegevens gebruikers op haar servers opslaan.

Daarnaast is beveiliging is duidelijk ook een belangrijk aandachtspunt. Ze gebruiken 2048-bit RSA, 256-bit AES, SSL en TSL-codering.

Aangezien het een Canadees bedrijf is, zijn ze niet onderworpen aan de Amerikaanse wetgeving. Dus de gegevens die op de server van Sync.com zijn opgeslagen, zijn niet toegankelijk voor de Amerikaanse Inlichtingendiensten.

Via de onderstaande button krijg je 5 gigabyte gratis:

Sync.com - private cloud
Spread the Word